h

Bomenkap Fazantenstraat grotendeels van de baan

27 mei 2014

Bomenkap Fazantenstraat grotendeels van de baan

Minstens 7 van de 11 Japanse Sierkersen in de Fazantenstraat zullen niet worden gekapt. Dat heeft het college van B&W bekendgemaakt nadat er maar liefst 80 bezwaarschriften waren ingediend tegen de  aangevraagde kapvergunning.

Eigen Haard wilde de bomen kappen voor de aanleg van parkeerplaatsen voor het nieuwbouwproject in de Fazantenstraat. Bewoners vochten de noodzaak hiertoe aan, met succes. De nieuwe parkeerplaatsen zullen alsnog zoveel mogelijk om de bestaande bomen heen aangelegd worden.

Bewoner van de Fazantenstraat, Joost van der Wal:

"Ik ben heel blij dat een groot deel van de bomen behouden blijft. Iedere stap is er één. We gaan nu door om de rest van het bouwplan van tafel te krijgen! De bouw van 11 meter is veel te hoog en de huur van minstens 700 euro veel te duur."

Buurt in actie voor bomen

De bomen zijn al 40 jaar gezichtsbepalend voor de wijk en worden door bewoners gekoesterd. De SP heeft hen actief bijgestaan met het inzamelen van handtekeningen tegen de kap. We feliciteren de bewoners met dit succes!

Reactie toevoegen

U bent hier