h

Actie slaagt: Scholierenbuslijn komt terug

4 juni 2014

Actie slaagt: Scholierenbuslijn komt terug

Geweldig nieuws voor Landsmeerse scholieren. De afgeschafte scholierenbuslijn komt in gewijzigde vorm terug! Karin Hermes van de SP Landsmeer was een petitie gestart toen bekend werd dat EBS scholierenbuslijn 624 ging afschaffen.

In december overhandigde de SP 250 handtekeningen aan wethouder Cor Hienkens (CDA). De gemeente was eerder akkoord gegaan met het afschaffen van de scholierenbuslijn. Toen duidelijk werd hoeveel scholieren gedupeerd waren heeft de wethouder alsnog een verzoek ingediend tot een nieuwe busdienst voor scholieren tussen Landsmeer en Amsterdam-Noord.

De nieuwe busdienst zal éénmaal per ochtend rijden als een verlengde van buslijn 125, die vanaf het Buikslotermeerplein doorgetrokken wordt naar de Meeuwenlaan en Hagedoornplein. Hierdoor komt er weer een directe busverbinding tussen Landsmeer en de scholen Clusius College, Bernard Nieuwentijt College, Damstede Lyceum, Waterland Beroepsopleidingen, Bredero Beroepscollege en Bredero Lyceum.

 Binnenkort zal het niet meer nodig te zijn over te stappen op het Buikslotermeerplein en wordt de reistijd naar school weer veel korter. De SP feliciteert Landsmeerse scholieren met dit succes!

In de media: Noord-Hollands Dagblad

Reactie toevoegen

U bent hier