h

Actie tegen bezuinigingen op 't Twiske en het Ilperveld

31 oktober 2014

Actie tegen bezuinigingen op 't Twiske en het Ilperveld

De provincie is van plan ongekend te bezuinigen op natuur. In vier jaar tijd wil het bestuur de subsidie voor Landschap Noord-Holland afbouwen van 1,5 miljoen naar 0,- euro. L-NH beheert bijna 100 natuurgebieden, onder meer 't Twiske en het Ilperveld.

Bezuinigingen hebben er al toe geleid dat het bezoekerscentrum in het Ilperveld is gesloten. Wanneer de provincie doorgaat op de huidige manier zullen zelfs hele natuurgebieden moeten sluiten voor bezoekers. Landschap Noord-Holland is samen met vrijwilligers en natuurliefhebbers een actie gestart om de bezuinigingen op natuur te stoppen. De SP steunt dit protest, zowel in de provincie als in Landsmeer.

Gesloten wegens bezuinigingen: het Ilperveld

Deze week was er een grote demonstratie bij het provinciehuis om te protesteren tegen de bezuinigingen. De SP Landsmeer was erbij, samen met meer dan 100 vrijwilligers, natuurliefhebbers en boswachters van Landschap Noord-Holland.

Vlak voor de provinciale verkiezingen lijkt het tij te keren. Onder druk van de actievoerders hebben coalitiepartijen CDA en PvdA aangegeven in ieder geval een deel van de bezuiningen te willen terugdraaien. 10 november wordt definitief besloten of de bezuinigingen doorgaan. Tot die tijd kan de petitie online getekend worden. Vrijwilligers van de SP zullen deze week in het centrum van Landsmeer handtekeningen ophalen. Kijk in de agenda en kom langs om te tekenen.

Wil je helpen met het ophalen van handtekeningen? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met Ami Gest, tel. 06 1057 3768 - samen houden we Landsmeer groen!

Reacties

Natuur geeft lucht!

Reactie toevoegen

U bent hier