h

Landsmeerders tekenen massaal voor het Ilperveld en 't Twiske

1 november 2014

Landsmeerders tekenen massaal voor het Ilperveld en 't Twiske

Landsmeerders maken zich zorgen over de bezuinigingen van de provincie op Landschap Noord-Holland. Het was een warme en zonnige dag in het centrum van Landsmeer en de actie tegen bezuinigingen op natuur heeft er weer 160 handtekeningen bij.

Zoals een van de ondertekenaars het verwoordde: "We hebben veertig jaar gewerkt om Landsmeer van een vuilnisbelt in een groene oase te veranderen. Dat staat nu allemaal op de tocht. Daarom teken ik deze petitie."

Veel mensen hadden op Facebook gelezen over de actie. Sommigen kwamen zelfs speciaal naar het dorp om hun handtekening te zetten. De ondertekenaars zijn het over één ding eens: het is doodzonde om voor een relatief klein geldbedrag waardevolle natuur te grabbel te gooien.

Ami Gest van de SP Landsmeer: "De natuur is van ons allemaal en dat mag best wat kosten. Landsmeer heeft grote rijkdom aan 't Twiske en het Ilperveld. Aan de andere kant hebben we dus ook veel te verliezen met deze bezuinigingen."

De komende week zal de SP Landsmeer vaker het centrum in trekken om hantekeningen op te halen. Heb je nog niet getekend? Tekenen kan ook op de actiewebsite van Landschap Noord-Holland.

Reactie toevoegen

U bent hier