h

Actie slaagt: nieuwe voetbalkooi komt naar Landsmeer

30 april 2017

Actie slaagt: nieuwe voetbalkooi komt naar Landsmeer

Foto: Willem Vogtschmidt

Na twee jaar actie is het eindelijk zover, de voetbalkooi komt terug! Na het slopen van de voetbalkooi in Luijendijk is ROOD, jong in de SP Landsmeer, samen met zo’n 80 andere jongeren in protest gekomen door een voetbaltoernooi te organiseren op het gemeenteplein. De reactie van de wethouder, Nico van Baarsen, was dat wij maar moesten gaan voetballen in Amsterdam Noord. Dit pikten wij natuurlijk niet!

Bericht van ROOD, jong in de SP Landsmeer

Daarom gingen wij verder met onze actie. Na verschillende kleine acties met bijvoorbeeld lasers en fakkels heeft de wethouder in 2015 toegezegd dat er een nieuwe voetbalkooi in de begroting was opgenomen en dat die binnen een jaar gerealiseerd zou worden. Maar in 2016 verdween de voetbalkooi weer van de begroting.

Wij gaven natuurlijk niet op! We kwamen met een plan naar de wethouder om in het begin van het sportpark een jongeren hotspot te maken met een voetbalkooi, basketbalveld en een jongerenhangout. Dit plan werd afgewezen. Er werd aan ons verteld dat het geld voor de voetbalkooi bij het speeltuinenbeleid was ingerekend.

Foto: Willem Vogtschmidt

Kort geleden is dan eindelijk besloten dat er een nieuwe kooi komt waarin kan worden gevoetbald en gebasketbald. De kinderen van de kindergemeenteraad hebben zich hard gemaakt voor een nieuwe kooi en die gekozen als winnende project. Hier zijn wij natuurlijk ongelofelijk blij mee! ROOD blijft zich er voor inzetten dat de kooi in het Sportpark komt.

We kregen meteen weer nieuwe energie om de actie op te pakken en hebben hier opnieuw de aandacht voor gevraagd. Dit hebben wij op vrijdagnacht met acht jongeren gedaan door met stoepkrijt op het gemeenteplein te spuiten, hetzelfde plein waar wij 2 jaar geleden het voetbaltoernooi hebben gehouden. De tekst “Kooi… Goed idee!” staat nu voor de komende tijd op het gemeenteplein om de raad eraan te herinneren om deze keer de plannen wel uit te voeren.

U bent hier