h

Manifestatie tegen verbinding A8-A9

21 september 2018

Manifestatie tegen verbinding A8-A9

Foto: SP / Anna de Groot

 

LOOP MEE !!!!!!!

 

Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseert de SP Noord-Holland, in samenwerking met - vooralsnog - de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Stichting Oer-IJ, Houd Broekpolder Leefbaar, Stichting Militair Erfgoed Groot-Amsterdam en Werkgroep A8-Coenbrug een wandeltocht en informatiemarkt in het gebied waar de provinciale snelweg A8-A9 moet komen. Dit gebied bestaat nu nog voornamelijk uit agrarische gronden, landweggetjes, historische forten en kruitmagazijnen, een golfbaan en veel open groene ruimte.

De provincie Noord-Holland wil een vierbaanssnelweg door dit waardevolle open gebied en het werelderfgoed Stelling van Amsterdam.

De SP Noord-Holland en de samenwerkende organisaties vragen zich af of de vierbaanssnelweg niet meer zal vernietigen dan opleveren. Om iedereen te laten meegenieten van dit mooie gebied organiseren we een wandeltocht. Om de mensen na de (eventuele) wandeltocht goed geïnformeerd naar huis te laten gaan is er ook nog een informatiemarkt, waar meerdere organisaties de geïnteresseerden zullen informeren. En natuurlijk is er koek en zopie en EHBO.

De wandeltocht zal om 15.30 uur starten bij station Krommenie-Assendelft en een uurtje later bij Fort Veldhuis (Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk). Wij zorgen ervoor dat de wandelaars tijdens de tocht veel informatie over het gebied en de bijzondere waarde ervan krijgen. De informatiemarkt zal om ongeveer 17.30 beginnen en is bij fort Aan den Ham (Busch en Dam 13, 1911 MS Uitgeest). Een aantal organisaties zal de kraampjes bemensen en de wandelaars en vele anderen van informatie over het gebied en hun visie daarop voorzien.

Komen jullie meewandelen? Er gaat een wereld voor jullie open! Je hoeft je niet per se op te geven, maar we vinden het fijn als we weten hoeveel wandelaars er ongeveer zullen komen.

Onze Noord-Hollandse SP- leden vragen wij ook om te komen helpen. We hebben bemensing nodig voor onze stempelposten (de wandelaars krijgen daar een stempel), voor onze EHBO- post (om eventuele pleisters te plakken en blaren te prikken, maar ook voor – hopelijk niet – ernstiger zaken) en voor het opzetten van kraampjes en het verzorgen van de wandelaars met hapjes en drankjes.

Het zou fijn zijn als je vóór 1 oktober laat weten of je geïnteresseerd bent in het helpen met de werkzaamheden. Maar ook als je komt meewandelen. En natuurlijk zijn we ook altijd bereid extra informatie te geven.

 

Graag jullie aanmeldingen en reacties naar:

Anna de Groot, Fresiastraat 24, 1521 WT Wormerveer. E-mail: annadegroot56@gmail.com, telefoon: 06-17686276

 

Hier nog even een link naar onze website en naar het filmpje:

https://noord-holland.sp.nl/nieuws/2018/09/loop-mee-tegen-de-verbindings...

 

We zien de reacties, maar vooral jullie, tegemoet!

 

Met vriendelijke groet en tot ziens op 13 oktober,

 

 

 

Namens de SP Noord-Holland,

 

Anna de Groot, lid van Provinciale Staten van Noord-Holland voor de SP

 

U bent hier