h

Wooncrisis in Landsmeer

20 april 2024

Wooncrisis in Landsmeer

Foto: SP

Gisteravond zijn Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en Heidi Bouhlel, die actief is voor SP Landsmeer en Statenlid voor de SP in Noord-Holland in gesprek gegaan met inwoners van Landmeer om het te hebben over de wooncrisis in het mooie dorpje Landsmeer. Maar liefst 23 jaar duurt het gemiddeld voordat je in aanmerking kan komen voor een sociale huurwoning. SP heeft een oplossing en die heeft ze gisteren gepresenteerd. In Oss is het al gerealiseerd, het Zorgbuurthuis. 

We hoeven in Landsmeer de huizen aan de Zultestraat en Aalscholverstraat niet te slopen. Er is een loctie in Landsmeer waar je heel goed een zorgbuurthuis zou kunnen bouwen, dit is wat de SP heel graag zou willen. Op de plek waar nu het dienstencentrum, oude middelpunt, Vrij & Blij en wellicht obs Stap staan, kan dit plan heel goed gerealiseert worden. Natuurlijk krijgt de huisarts, Vrij&Blij etc. weer een plekje in het zorgbuurthuis. Maar op deze manier kunnen ouderen langer thuis wonen maar hebben zorg dicht in de buurt. Het belangrijkste is dat als één van de twee (bij een echtpaar) zorg nodig heeft ze niet uit elkaar getrokken worden en gewoon samen in hun huisje kunnen blijven wonen. Benieuwd hoe SP het in Oss voor elkaar gekregen heeft? Het verhaal is hier te lezen. 

Reactie toevoegen

U bent hier