h

Actie slaagt: huurverhoging Fazantenstraat van tafel

21 mei 2016

Actie slaagt: huurverhoging Fazantenstraat van tafel

Foto: Ami Gest

Als gewone mensen de handen ineen slaan kan het soms snel gaan. Drie dagen geleden startten de bewoners van de sociale nieuwbouwwoningen aan de Fazantenstraat samen met de SP een actie tegen de aangekondigde huurverhoging door Eigen Haard. De winst is binnen: de verhoging is van tafel en de woningcorporatie garandeert de huur in te toekomst niet te verhogen voor gezinnen met een inkomen tot 35.000 euro.  Dit laat Eigen Haard schriftelijk weten. Hiermee zijn alle bewoners verzekerd van een betaalbare huur!

Voordat de actie van start ging heeft de Huurdersvergeniging Landsmeer meerdere keren tevergeefs geprobeerd de huurverhoging tegen te houden. Ook waren enkele bewoners bij Eigen Haard in beroep gegaan tegen de huurverhoging. Dit werd door Eigen Haard afgewezen omdat het niet gegrond zou zijn. De inzet van de bewoners en de betrokkenheid van de SP hebben er alsnog toe geleid dat de woningcorporatie in recordtempo overstag is gegaan.

Ami Gest, voorzitter SP Landsmeer:
'Dit alles geeft een idee van wat gewone mensen samen kunnen bereiken. De verandering moet van onderop komen: van de huurders, de huurdersvereniging tot in de politiek. Samen staan we sterk! De SP is de partij die geen mooie beloftes doet, maar samen met Landsmeerders voor concrete resultaten zorgt. Word daarom lid en steun de politieke revolutie in Landsmeer. Er liggen nog veel meer overwinningen op ons te wachten!'

Klik hier om lid te worden van de SP

U bent hier