h

Wonen

3 juli 2021

Lilian op pad in Landsmeer

Foto: Sandra Beckerman

Vrijdagmiddag 2 juli kwam Lilian Marijnissen naar Landsmeer om met de bewoners te praten over de problematiek in de gerenoveerde huizen in de Gortesloot. Er lijkt maar geen eind aan te komen. Als het ene opgelost is dient zich een volgend probleem aan en lijken andere problemen helemaal niet opgelost te worden. 

Lees verder
7 mei 2021

Dit mogen we niet accepteren!

Foto: Willem Vogtschmidt

Zoek je een sociale huurwoning?

Lees verder
1 mei 2021

HUURBEVRIEZING

Foto: SP

Op 9 februari 2021 heeft onze SP Tweede kamerlid Sandra Beckerman het voor elkaar gekregen dat er een motie aangenomen is die bepaald dat er GEEN huurverhoging mag komen voor dit jaar voor huurwoningen in de sociale huursector. Minister Ollogren heeft op 17 februari een kamerbrief gestuurd waarin ze gehoor geeft aan de motie. Toch zijn er woningcorporaties die een huurverhoging gaan toepassen. Dit is schandalig! Laat het ons vooral weten wanneer je toch huurverhoging hebt gekregen. Mail naar landsmeer@sp.nl of bel naar 06-23239246.

Lees verder
14 november 2020

Wat een fantastische (digitale) bewonersbijeenkomst!

Foto: SP

Gisteravond kwamen zo'n dertig bewoners digitaal bij elkaar om in gesprek te gaan met hun woningcorporatie Eigen Haard. Na het inmiddels o zo bekende mislukte NOM-renovatieproject in de Gorteslootbuurt hebben de bewoners duidelijke eisen gesteld en willen zo snel mogelijk dat de problemen opgelost worden. 

Lees verder
20 oktober 2020

Bewoners Gortesloot toch nog fijne feestdagen?

Foto: SP

Op 19 oktober hebben bewoners van de gortesloot met ondersteuning van Heidi Bouhlel het zwartboek officieel digitaal aangeboden aan woningcorporatie Eigen Haard. Eerder ontving de woningcorporatie het zwartboek al via mail. Tevens hebben de bewoners een gesprek gehad (digitaal) met o.a. het bestuur van deze woningcorporatie. Er is nog veel mis in deze wijk!

Lees verder
16 juli 2019

Mooi artikel vandaag in het Noord Hollands dagblad

Foto: Annette Snaas / Noord Hollands Dagblad
29 juni 2019

Update Gortesloot

Aan de buitenkant is het een mooi aangezicht, dat kunnen we niet ontkennen. Toch is het woongenot voor vele ver te zoeken. Nog steeds hebben bewoners te maken met schades die niet of nauwelijks afgehandeld worden en zitten ze nog steeds in de puin van de renovatie. Maar het meest hebben ze last van STANK.

Lees verder
11 november 2018

Gortesloot uitgelopen

Foto: Willem Vogtschmidt

Zo'n 70 bewoners hebben zich afgelopen vrijdag verzameld in duivenvereniging "Ons Genoegen". De SP heeft deze avond, samen met een aantal bewoners, georganiseerd omdat hun woningen op dit moment grondig gerenoveerd worden naar NOM-woningen (nul op de meter).

Lees verder
19 mei 2018

Omkopen of slim onderhandelen?

STEL:
Een woningcorporatie heeft een mooi renovatieplan bedacht echter waren de bewoners niet allemaal even enthousiast dus zag het er naar uit dat de corporatie de wettelijke 70% toezeggingen niet zou halen.
ENKELE tegenstemmers krijgen een bezoek, soms meerdere bezoekjes en hun wordt gevraagd waarom ze geen ja zeggen tegen het project.
De nee-stemmers geven enkele extra wensen aan en deze worden gehonoreerd en op papier vast gelegd als ze ja zeggen tegen het project.

Lees verder
18 mei 2018

Zijn ze helemaal beschimmeld?

Woensdag 16 Mei hebben we een bewonersbijeenkomst "Gezond Wonen" georganiseerd. Deze avond werd geleid door Remine Alberts, Statenlid bij Provinciale Staten Noord Holland en voormalig raadslid van Amsterdam.

Foto: Willem Vogtschmidt
Lees verder

Pagina's

U bent hier