h

Gortesloot uitgelopen

11 november 2018

Gortesloot uitgelopen

Foto: Willem Vogtschmidt

Zo'n 70 bewoners hebben zich afgelopen vrijdag verzameld in duivenvereniging "Ons Genoegen". De SP heeft deze avond, samen met een aantal bewoners, georganiseerd omdat hun woningen op dit moment grondig gerenoveerd worden naar NOM-woningen (nul op de meter).

De bewoners moeten de eerste week van de renovatie hun huis uit en verblijven dan in een logeerwoning omdat er aan de buitenkant (dak, voor- en achtergevel) asbest verwijderd wordt. Na deze week mogen de bewoners weer terug naar hun eigen huis. De renovatie zal binnen verder gaan, asbest in de kruipruimte wordt verwijderd, keuken, badkamer en wc worden aangepakt, ook gaan de vloeren in de woonkamer vervangen worden. De woning krijgt een nieuw dak, voor- en achtergevel, waarbij de ramen kleiner worden. Woningcorporatie Eigen Haard noemt dit een renovatie in combinatie met hoognodig onderhoud. Eigen Haard wilt de bewoners afschepen met een lullige vergoeding van € 1268,- voor de overlast en herinrichtingskosten die ze na de renovatie hebben. De bewoners moeten gordijnen, horren, zonwering etc. vervangen omdat het niet meer passend is of terug gehangen kan worden. Er mag in de nieuwe gevels niet geboord worden. 

 

Er is bij de start van dit project een bewonerscommissie aangewezen, echter is deze er niet voor de bewoners maar alleen voor zichzelf. Op het moment dat Eigen Haard de buurt in ging om de mensen om te kopen, zodat zij de wettelijke 70% haalden, heeft de voorzitter van de bewonerscommissie aan enkele bewoners laten weten dat "het ieder voor zich" is.  Dezelfde voorzitter heeft de overige leden van de commissie gesommeerd niet naar de bewonersbijeenkomst te gaan. Hoezo niet, waar is hij bang voor? De bewoners snappen het in ieder geval niet. De bewonerscommissie hoort toch de belangen van alle bewoners te behartigen?

Foto: SP

Veiligheid verdiend ook nog wat aandacht. Er zijn grote geulen gegraven om de fundering van de energiezuinige module kasten op te plaatsen. Hier wordt een bruggetje overheen gelegd maar er wordt geen afzetlint gebruikt. Ook steken er buizen uit de grond die je moeilijk ziet in het donker omdat er geen extra verlichting is. Werklui van de BAM geven aan dat ze de veiligheid niet kunnen garanderen aan de bewoners.

Dit had een renovatie in onbewoonde staat moeten zijn, zo kan je bewoners niet laten wonen.

 

Wij willen de beheerders van duivenvereniging "Ons Genoegen" bedanken voor het kosteloos ter beschikking stellen van hun verenigingsgebouw.

 

U bent hier