h

Update Gortesloot

29 juni 2019

Update Gortesloot

Aan de buitenkant is het een mooi aangezicht, dat kunnen we niet ontkennen. Toch is het woongenot voor vele ver te zoeken. Nog steeds hebben bewoners te maken met schades die niet of nauwelijks afgehandeld worden en zitten ze nog steeds in de puin van de renovatie. Maar het meest hebben ze last van STANK.

De stank komt van de Bitumen zoldervloer (voorheen diende dit als plat dak) dat door de huizen te renoveren naar NOM-woningen volledig afgesloten zijn. Het probleem van de stankoverlast is inmiddels erkend door Woningstichting Eigen Haard. Echter lijkt het er op dat Eigen Haard geen serieuze oplossing wenst voor deze overlast. Het potje met geld is namelijk op. Moeten de bewoners hier de dupe van worden? Dat dacht ik toch niet. Immers heeft de SP samen met een groepje bewoners al voor de start van de renovatie Eigen Haard voor deze problemen proberen te behoeden. Eigen Haard wilde toen niet luisteren en dat doen ze eigenlijk nog steeds niet. Jammer!

Eigen Haard blijft zijn eigen plan trekken terwijl ze weten dat ze fout bezig zijn. Zo doen ze luchtmetingen in woningen waar geen stankoverlast is en niet bewoont worden, logisch dat er geen “gevaar voor de gezondheid” uitkomt. Nu wil Eigen Haard alle zoldervloeren dicht timmeren en dan zou het opgelost moeten zijn. Helaas vertelt Eigen Haard niet in de brief die afgelopen week bij de bewoners van de Gortesloot op de mat gevallen is dat ze begin Mei een proef gestart zijn door aan de Weegbreesingel 18 (huis met stankoverlast) de zoldervloer te betimmeren en dat het helemaal niks uithaalde. De proef is niet geslaagd. Volgens verschillende dakdekkersbedrijven dient Eigen Haard voor ventilatieroosters te zorgen op zolder, maar dan zijn het geen NOM-woningen meer of de Bitumen dient verwijderd te worden, hier wil Eigen Haard niks van weten.

Het zou Eigen Haard sieren als ze echt tot een oplossing komen naar de bewoners toe en de Bitumen verwijderen uit de huizen in plaats van geld over de balk te smijten aan een oplossing dat niet werkt en vol blijft houden dat de stank geen kwaad kan voor de gezondheid terwijl een groot aantal bewoners uit deze wijk inmiddels een abonnement heeft bij de huisarts.

Heeft u ook klachten of benieuwd naar onze volgende stap laat het ons weten.

E: landsmeer@sp.nl, T: 06-23239246 of kom een bakkie doen op Kalmoesstraat 33.

Met vriendelijke groet,

Heidi Bouhlel, voorzitter SP afdeling Landsmeer/Waterland. 

U bent hier