h

Nieuws uit 2016

3 november 2016

Ook Amsterdam Nieuw-West steunt Nationaal Zorgfonds

Foto: Willem Croese

Belangstellenden voor het ‘Nationaal Zorgfonds‘ kwamen vanavond in Amsterdam Nieuw-West bijeen in het gebouw ‘De Honingraat’ waar SP’er David Schreuders het betaalbare alternatief presenteerde in plaats van de knetterdure marktwerking in de gezondheidszorg.

Lees verder
13 oktober 2016

ROOD bestormt gemeenteraad Landsmeer met fakkels en hooivorken

Foto: Willem Vogtschmidt

ROOD woordvoerder Anne Kaal: “Wij pikken het niet meer, de jeugd is opgestaan en eist een eigen plek in Landsmeer!” Verantwoordelijk wethouder Nico van Baarsen schitterde door afwezigheid.

Lees verder
30 september 2016

Eigen risico is een boete op ziek zijn

Foto: Willem Vogtschmidt

DEN ILP – De zorg staat weer op de politieke agenda in Den Haag. Kopstukken van diverse partijen roeren zich in de discussie over het eigen risico dat mensen bij gebruik van de zorg moeten betalen. De SP is initiatiefnemer van het Nationaal Zorgfonds en bepleit complete afschaffing van het eigen risico maar gaat ook verder in de strijd voor een eerlijk en rechtvaardig zorgstelsel dat niet gebaseerd is op winstbejag van zorgverzekeraars.

Lees verder
15 juni 2016

SP Landsmeer verwelkomt 100ste lid

Foto: Stasja Gest

Nooit was er een grotere politieke partij in Landsmeer dan de SP anno 2016. 'Een mijlpaal voor gewone mensen die de handen ineen hebben geslagen. Een politieke revolutie op volle kracht. We gaan met groot vertrouwen naar de raadsverkiezingen van 2018 om de politiek in Landsmeer niet voor eens, maar voor altijd te veranderen', aldus afdelingsvoorzitter Ami Gest.

Lees verder
21 mei 2016

Actie slaagt: huurverhoging Fazantenstraat van tafel

Foto: Ami Gest

Als gewone mensen de handen ineen slaan kan het soms snel gaan. Drie dagen geleden startten de bewoners van de sociale nieuwbouwwoningen aan de Fazantenstraat samen met de SP een actie tegen de aangekondigde huurverhoging door Eigen Haard. De winst is binnen: de verhoging is van tafel en de woningcorporatie garandeert de huur in te toekomst niet te verhogen voor gezinnen met een inkomen tot 35.000 euro.  Dit laat Eigen Haard schriftelijk weten. Hiermee zijn alle bewoners verzekerd van een betaalbare huur!

Lees verder
18 mei 2016

Nieuwbouw Eigen Haard Fazantenstraat naar vrije sector huurprijs

Foto: Ami Gest

Begin 2016 zijn in de Fazantenstraat 19 sociale huurwoningen opgeleverd met de maximale sociale huurprijs van 710,68 euro. De meeste bewoners waren nog bezig met verhuizen toen er een brief op de mat viel waarin Eigen Haard een huurverhoging aankondigt. Met een verhoging van acht euro per maand komt de huur boven de liberalisatiegrens, waarbij het recht op huurtoeslag komt te vervallen. Dit in tegenstelling tot eerdere afspraken met de gemeente Landsmeer, waar aangestuurd werd op het minimaal 20 jaar sociaal houden van de huurprijs.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier